Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sziasztok Kedves Olvasók!

 

Egyre több olyan hírt hallani,hogy neves modellstúdiók illetve divatlapok a jövőben háttérbe kívánják szorítani a túl vékony modellek reklámozását illetve fotózását. Egyik legjobb példa erre a német Brigitte magazin esete. Andreas Lebert és Brigitte Huber főszerkesztők eltökélt szándéka, hogy az évente csaknem 3 millió példányban értékesített magazin stílusát új alapokra helyezzék. A jövőben a divatot, kozmetikumokat és a szabadidős tevékenységeket nem profi, sovány modellekkel kívánják bemutatni, hanem a hétköznapok világából jött, természetes szépségű nőkkel. A lapnak nem célja, hogy ez a törekvés kizárólag a testalkatra vonatkozzon. Tehát nem arról van szó, hogy csak testesebb nőket látunk majd a magazinban. A természetességre való törekvés magában foglalja a nők arcát, haját, sminkjét, a retusálások hiányát és a társadalomban betöltött szerepüket is.

A Brigitte magazinban a jövőben kizárólag a nemzetközi kifutókat bemutató fotókon láthatók majd vékony modellek, de ott is egyre kevésbé, mivel az utóbbi időben a nemzetközi divathetek is sorra üzentek hadat a csontsovány divatlányoknak. A piacát féltő divatmágus Karl Lagerfeld élesen és primitíven támadta a stílustörő magazint: "Ezt a döntést olyan elhízott nők hozták,akik nem akarják,hogy bármi is emlékeztesse őket a kövérségükre. Elhízott mámik,akik nem tesznek mást,mint naphosszat a tv előtt ülnek és chips-szel tömik magukat."

Könyörgöm ki beszél itt elhízásról? Ha úgy gondolkodunk,ahogy ez a gazdag vén szar teszi,akkor csak a vagyonát kívánjuk gyarapítani. Sajnos tudomásul kell vennie,hogy már más szelek fújnak. Ennek ékes bizonyítéka az új amerikai topmodell Whitney Thompson hihetetlen népszerűsége. Ha a szépséges szőke modell testét összevetjük a mai hétköznapi ,fiatal nők alakjával, akkor még mindig azt mondhatjuk, hogy Whitney egyáltalán nem számít testes lánynak. Mérsékelten telt nő, 178 cm-es magassággal és 74 kg-os testsúllyal. Ezért amikor sorra cikkezni kezdtek róla, néhány publicista meg is jegyezte írásában: („What? Plus Size? Real Size!!!” - Azaz: „Mi? Nagyobb méretű? Normális méretű.” )

 Helyénvaló megállapítás. Hisz ez a lány sokkal inkább tükrözi a szép női alakot,mint egy 50 kilós modell. Még 80 kilóval is ideális maradna a testsúlya. Ez az adat is mutatja, hogy a vékonyságkultusz mostanra mennyire átlépett a józan ész határán. A mai sztármodellek többsége ilyen magasság mellett mindössze 50-55 kilót nyom a mérlegen. Ez pedig a normálisnál jócskán alacsonyabb testsúlyt jelent. Ehhez képest a 74 kiló elsőre soknak tűnik nem igaz? Pedig egyáltalán nem sok. Ezért is mondom, hogy a testsúly nem ad egyértelmű információt az alakra vonatkozóan. Csak tájékoztató adat . Kizárólag közvetett összefüggésben állhat a külsővel és az egészséggel. Schwarzenegger például az izmainak köszönhetően volt 110-120 kiló. A teltebb alkatú, nagyobb mellű, szélesebb csípőjű és erősebb csontozatú lányok, minimális felesleggel is jóval súlyosabbak, holott nagyon messze vannak az elhízástól. 

Egy szó, mint száz: végre jó híreket hallani a divatvilágból. Valami tehát elindult. Tényleg megtörni látszik a vékonyság egyeduralma. Ha csak Magyarországra gondolok, máris példaként hozhatom fel az általam is blogolt Liptai Claudiát. Nagyon helyénvaló, hogy végre kezdenek észbe kapni az ízlésformálók és belátják,hogy teljesen egyoldalúan kezelik a női szépséget. Persze azt ne gondoljuk,hogy mostantól leáldozott a vékonyság csillaga. Sosem fog és ezt nem is kívánja senki,hisz ugyanúgy szükség van rá,mint eddig,csak nem kéne kizárólagosnak tekinteni. Ha van egy divat magazin,akkor abban szerepelni kell vékony és telt nőknek is ,lehetőség szerint azonos arányban. Ez így korrekt,hisz ettől kezdve senki sem érezheti magát elnyomottnak. Én úgy látom,hogy a dolgok,ha csigalassúsággal is,de ebbe az irányba mennek. Persze van még egy ok,ami miatt feltámadóban vannak a gömbölydedebb női formák. Sajnos kár is naivnak lennünk. Itt is pénzről van szó. Pusztán a vékonyság reklámozása már nem jelent akkora lehetőséget,mint a teltség és a vékonyság együtt. Nem is nagyon fogunk látni a jövőben olyan magazinokat,amik kizárólag vékony vagy telt nőkkel lesznek tele. Egyszerre próbálják majd megszólítania két tábort. „Vékony mezsgye”,de „telt haszon”,ha beválik...

 

Nézzük csak meg,hogy hol az igazság? Az alábbi profi telt modellek testsúlya 70-90 kg. Mond valamit ez az adat?  Semmit. Betegség,előnytelen külső,elhízás? Láttok ti itt ilyet? Érdekes,hogy a vékonyságimádók mindig elsumákolják ezeket a fotókat és helyettük ronda,igénytelen,kövér nőkkel riogatják az átlag embert. Mert ők is tudják,hogy csak szélsőséges példákkal tudnak piacon maradni. Az ilyen szép fotóktól meg félnek,mint a tűztől. Én itt egytől-egyik csak gyönyörű,egészséges,buja lányokat látok: Ha tévednék,szóljatok. De azt nem nagyon szoktam.

free image host free image host free image host free image host free image host free image host free image host free image host free image host free image host free image host

free image host free image host free image host free image host

A bejegyzés trackback címe:

https://zsircsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr21441198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fruzsizsuzsi 2009.10.23. 23:54:23

Egyetértek, valami elkezdődött, már lehet érezni a változás szelét! Éljenek a természetes, nőies formák!

Puncskocka 2009.10.24. 09:49:59

legalább kevesebb lánynak lesz önértékelészavara a modellek miatt!

spike543 2009.10.26. 09:35:45

Hát hello ismét.Igem igen talán elkezdödött valami, én az átlag utca lányait hoznám példának,mostanába rengeteg gyönyörü husi nöt látok mind a közép korosztályban mind a fatalok közöt. Utobbi engem is meglepet mert eddig nem ez volt a tendencia.Általábban a fatal kiscsajok korosan vékonyak de mostámár az ö házuk táján is egy re több husit látok.De sajnos mint régebben mondotam nemcsak a világnak a nök gondolkodásának is kéne változni és ez már a keményebb bio.Mondok egy remek példát van nálunk a melohelyen egy gyönyörü csaj jo a közizlés egyböl lekövérezné mert böven 80 fölött van, és egyszer mondta hogy tök jö önbizalom növelö vagyok neki.Én értetlenül néztem mert szerintem nincs szüksége önbizalom növelésre mert gyönyörü csak még maga sem tudja.Na látod ez az igazi gáz!

standup 2009.11.02. 08:25:07

Talán kicsit tagolni kellene problémát. A kóros kövérség tényleg probléma, mert az egészségre is káros (gondolok itt magasságtól függően 100-120 kg felettiekre). A másik meg az 50 kg-os, de lógó bőrű/húsú típus. Szerintem a testet hagyni kellene abban a tartományban maradni, amiben jól érzi magát és mellette sportolni.
Vastagságtól függetlenül szerintem a sportos test szép.
Nem, nem élsport, csak a szükséges heti 2-3 óra mozgás.

RCH 2009.11.02. 08:48:07

Klassz a fotogaleria :-)
Mindig hangoztatom, hogy nekem a teltebb csajok jobban tetszenek a ropi lanyoknal. Ehhez kepest a felesegem elegge vekony. Amikor ezt "a fejemre olvassak" akkor mindig azt mondom, hogy nem az alkat volt fo szempont, mikor mellette dontottem ;-)
De szivesen aggatnek ra meg jonehany kilot ;-)

rrrt 2009.11.02. 20:32:00

Sziaszok! Most találtam erre a blogra, és nagyon örülök neki. Én is inkább a "nőiesebb" nőket szeretem. Erre az előző barátnőmnél jöttem rá, aki kicsit teltebb volt az átlagnál 160cm/85kg. Minden porcikáját imádtam, és fergetes volt vele... Jelenlegi párom is az átlag felett van, de szerencsére így érzi jól magát, és nekem is így tetszik igazán...

Ilovechubbygirl 2009.11.02. 21:05:46

Örülök,hogy sokaknak örömet tudok szerezni. Tudtam én...

Döglött macska · http://www.pallas70.hu/tb-berugy-tanfolyam.php 2009.11.21. 11:48:14

Mit mondjak: énekem az első barátnőm telt volt, de tudott. Szal a blog célja tetszik.
A kőrítés pedig remek, de nagy ár ellen kell úszni...

Lilith-chan 2009.11.30. 20:03:20

Nőnek érzem magam.... :) Köszi :D
süti beállítások módosítása