Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hiába harcol számos szervezet az anorexia ellen, mégsem múlik a beteges soványság divatja. A fogyni vágyó ifjúság a világhálón is megoszthatja tanácsait és tapasztalatait egymással, ami néhány hete tragédiához vezetett: egy tizenhárom esztendős kislány öngyilkos lett.
 

Imogen D’Arcy naponta látogatta az interneten megtalálható anorexia oldalakat, ahol tanácsokkal és tippekkel látják el egymást az étkezési zavarokkal küzdő fiatalok. A hatóságok nem tiltják be a hasonló oldalakat, pedig a közelmúltban tragédiához vezetett a beteges soványság divatja.
 

– Egy csésze teát ittam ma, reméltem, kihúzom ennyivel a napot, de anyám belém diktált egy kis süteményt. Kihánytam, de már érzem, hogy kövérebb vagyok – írta egyik hozzászólásában a tizenhárom éves angol kislány, Imogen. A lapon azt tanácsolták neki, egyen kizárólag jeget, mert az rágható, mégsem hízlal. Imogen a szörnyű önsanyargatás ellenére is rondának és kövérnek érezte magát, nem látott más kiutat: felakasztotta magát. Életvédő szervezetek felszólították a modellvilág vezetőit a túlzottan sovány lányok mellőzésére, és az anorexia honlapok működtetőit a megszűntetésre. Változás azonban azóta sem történt.
 

 "gyulai- borsonline"

 

Az én megjegyzésem:

Nos inkább legyen valaki egészségesen dundi ,mint a vékonyságőrület halálos áldozata. És kérdem én ,hogy hol voltak a lány szülei?  Őket is terheli a felelősség, méghozzá leginkább őket. Ha egy 13 éves lány egy ilyen súlyos személyiségzavar áldozata lesz, azért a szülőnek is felelni kell és nem csak a médiának,  meg a  modellvilágnak. Piacgazdaság ide-szabadság oda ,én bezárnám az összes olyan stúdiót ,ahol a normális testtömeg-indexnél soványabb modelleket képeznek. Egy 180 cm magas modellnek nem szabadna 62 kilónál kevesebbet nyomnia. Ez nem esztétikai kérdés, ez orvosilag alátámasztott. Aki nem hiszi nézzen és számoljon utána. Ennek ellenére hány 50 kiló körüli modell van világszerte? A kifutólányok 2/3-része!!!!!!!!!!!  Akkor miről beszélünk itt? 

Ha valaki hasonló dolgot észlel a környezetében, avatkozzon közbe, hisz a mi felelősségünk is, hogy ilyen esetek ne fordulhassanak elő, mint ami ezzel a szerencsétlen lánnyal történt.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsircsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr9793021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hungarianmodels · http://www.hungarianmodels.hu 2008.11.28. 17:43:44

az nem baj, ha egy lány nincs tulságosan elhizva, de ez már tényleg extrém

Lacus 2008.11.29. 21:21:37

Hát igen! Az utóbbi száz év legjobb igazi hölgyeit ajánlom szíves figyelmetekbe:
napielet.hu/a_te_napod/kategoria/por_no

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2008.12.03. 17:38:57

Az anorexia 10%-ban halálos, ez tény. A fiatal lányok 25%-ának van vagy volt evéssel kapcsolatos problémája.

Ezek az adatok borzasztóak, és igazak. Utána lehet nézni. Én is ismerek legalább 3, és tuok még legalább 5 lányról, aki éppen MOST ilyen sovány.

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2008.12.03. 17:43:16

Ami a közbeavatkozást illeti, nem igazán lehet mit tenni, ez egy betegség. Ha időben észreveszik, még (talán viszonylag) könnyen kijöhet belőle a lány (vagy fiú, ez is egyre több van), de egy idő után már sak a kórházi ágyhoz kötés és az infúzió segít.

De a szülőknek sem könnyű egyik napról a másikra eltüntetni a gyermekük iránt érzett bizalmukat, és mint egy börtönőr, úgy őrködni a kislányuk felett, minden WC-re menésnél hallgatózni, nem hány-e...

Higyjétek el, ez egy borzalmas dolog. Köszönet, hogy van ez a blog :)
süti beállítások módosítása